Ünnepi köszöntő

Békés karácsonyt, boldog új évet kíván minden tagjának, partnerének a Vas Vármegyei Építész Kamara! Takács András ünnepi köszöntője a cikkben olvasható.

„úgysem érem keresztül az

erdő felett a csillagos eget

csak ebbe a kis gyertyába

lehozni tudom neked”

(Kollár-Klemencz László)

Kedves Tagtársaim, Olvasóink!

Karácsony és az Újév közeledtével mindenki visszatekint az elmúló évre. Számvetést készít, azon gondolkozik, mi minden is történt egy év alatt. Én úgy látom, rengeteg dologgal kellett szembenéznünk. A mi korosztályunknak azt ígérték szüleink, hogy most már mindig békében élhetünk, ehelyett háborúk dúlnak a világban. Azt ígérték nekünk, hogy a jövő mindig szebb és jobb lesz, ehelyett 2023-ban élhettük meg elkövetkező életünk leghűvösebb nyarát. A világ és a természet már sohasem lesz ugyanolyan, mint húszéves korunkban. Hát persze, hiszen mi is öregszünk közben, de meg kell tanulnunk az új kihívásokkal együtt élni.

Nem gondolhatja senki sem, hogy a világ nagy kérdései nem befolyásolják a munkánkat. Ugyanúgy ahogy minden gyorsan változik, úgy változik az épített környezetünk is, egyre újabb és újabb kihívások elé állítva szakmánkat. Ami tegnap még a technológia csúcsa volt, az mára már elavult, környezetszennyező. Ebben a folyamatosan változó világban kell megtalálni a helyünket, és megtervezni a zöld felhőkarcolókat és a vályogházakat, vagy éppen újra gondolni a meglévő épületeket.

Ugyanúgy, ahogy a világ változik, úgy változik a hivatásunk is. Ahogy 2023-ban, úgy 2024-ben is új jogszabályok várnak ránk. Alapjaiban változik meg az a jogszabályi környezet, amit épphogy megértettünk, és kisebb-nagyobb hibákkal alkalmazni is tudtunk. A régit elfelejthetjük, az újat megtanulhatjuk, ezzel is karban tartva szellemi frissességünket.

Kamaránk életében is mozgalmas volt a 2023-as év. Kellemetlen kötelességünk volt a kötelező névváltoztatás, de emellett rengeteg minden történt, amire jó visszaemlékezni. Jól sikerültek kirándulásaink, talán ilyen népszerű még sohasem volt az építesz bál, idén is eljutott minden kamarai tagunkhoz ingyenes újságunk, az építészeti biennálé kiállítását Kőszegen, Sárváron, Körmenden és Szombathelyen is bemutathattuk. Minden hónap utolsó csütörtökén szinte teltházzal rendeztük meg az Építész Klubot. Rendezvényeinken minden tagunk bőségesen gyarapíthatta szakmai pontjainak számát.

Szeretném megköszönni minden kamarai tagunknak az elmúlt évet, a belénk vetett bizalmat, amit szeretnénk munkánkkal továbbra is meghálálni. Külön szeretném megköszönni kamaránk elnökségi és bizottságai tagjainak odaadó munkáját, azt, hogy értékes idejük egy részét kamaránkra áldozzák.

Végezetül mindenkit szeretnék megkérni arra, hogy a karácsonyi vacsorához a családtagokkal leülve ne gondoljon az elmúlt és az elkövetkező évre, felejtse el az ünnepi napokra a munkát, az adventi gyertyák fényében gondoljon a szeretteire, és a fenyőfán egy csillagszórót meggyújtva énekeljék közösen:

"Béke szálljon minden házra,

Kis családra, nagy családra!

Karácsonyfa fenyőága,

Hintsél békét a világra!"

Takács András

elnök

Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben