Creaton építész és építészhallgatói pályázat

A Creaton az építészhallgatói pályázat keretén belül idén is meghirdeti a 2021-ben elhunyt Marosi Miklós emlékének dedikált ösztöndíjat, melynek célja, hogy támogassa a jövő ígéretes építészeinek első lépéseit.

Az immár több, mint tíz éves hagyománnyal rendelkező építész és építészhallgatói pályázat ismét kihirdetésre került 2023-ban!

A nagy sikerre való tekintettel 2023-ban ismét meghirdetjük a CREATON Építész és Építészhallgatói Pályázatot. A CREATON nagy hangsúlyt fektet szakmai partnereinek elismerésére, hiszen az Ő munkájuk által kel életre a tetőcserép. Az évről-évre beérkező pályaművek is jól példázzák, hogy a CREATON kerámia tetőcserepek bármilyen funkciójú épületen jól használhatóak, népszerűségük töretlen.

A pályázatra a gyakorló építészek továbbra is olyan tervezés alatt álló, megvalósulás közbeni, vagy megvalósult, használatba vételi engedéllyel rendelkező épületekkel pályázhatnak, amelyek bemutatják, hogy milyen sokszínűen és sokrétűen felhasználható a tradicionális, de mégis modern építőanyag, a kerámia tetőcserép, illetve hogyan alkalmazható a CREATON kínálatában elérhető TERREAL tetőfedő anyag.

Az építészhallgatók terveikkel mutathatják meg kreativitásukat, a kerámia tetőcserép felhasználásával készült tervezési koncepcióikat.

Az építészhallgatói pályázat keretei között második alkalommal hirdetjük meg a 2021-ben elhunyt Marosi Miklós emlékének dedikált ösztöndíjat, melynek célja, hogy támogassa a jövő ígéretes építészeinek első lépéseit. A Marosi Miklós Emlékdíjat a zsűri annak a pályázónak fogja ítélni, akinek a pályaműve színvonalas építészeti megoldásaival és előremutató ötleteivel kiemelkedik a beérkezett tervek közül.

ÉPÍTÉSZ ÉS ÉPÍTÉSZHALLGATÓI PÁLYÁZAT 2023

A 2.100.000 Ft összdíjazású CREATON építész és építészhallgatói 2023. évi pályázaton az építészek 2020. január 1. és 2023. december 31. között építési engedélyt (jogerő nem szükséges) illetve használatba vételi engedélyt kapott épületekkel pályázhatnak. Az építészhallgatók diplomatervet, komplex tervezést, egyéb féléves terveket, vagy kifejezetten e pályázat céljára készített munkát nyújthatnak be pályaműnek.

A pályázás feltétele, hogy a pályázó az épület tervezése során a CREATON kerámia tetőcserepeit és/vagy a TERREAL kerámia tetőfedő anyagait használja, illetve az épületet CREATON kerámia tetőcserép és/vagy a TERREAL kerámia tetőfedő anyag fedje.

BÍRÁLÓ BIZOTTSÁG:

Földes László, Ybl- és Pro Architectura díjas építész

dr. Fülöp Zsuzsanna, okl. építészmérnök, egyetemi docens

Horváth Sándor, Széchenyi díjas okleveles építészmérnök, címzetes egyetemi docens, Budapesti Műszaki Egyetem Épületszerkezeti Tanszék

Jánosi János, Ybl- és Pro Architectura díjas építész

Krizsán András DLA, Ybl-díjas építész

Horváth Zoltán, Ybl-és Pro Architectura díjas építész, a 2022. évi pályázat nyertese

Losonczi Júlia, okl. építészmérnök, a 2022. évi pályázat nyertese

Oroszlány Miklós, okl. építészmérnök, Junior Prima Díjas a 2022. évi pályázat nyertese

Jancsár Péter, építészlátogató, (CREATON South-East Europe Kft.)

Pap Győző, építészlátogató, (CREATON South-East Europe Kft.)

A Marosi Miklós Emlékdíj elbírálása minden évben külön kiválasztott szakértők bevonásával történik.

A PÁLYÁZATTAL KAPCSOLATOS FONTOS HATÁRIDŐK:

A pályázat meghirdetése: 2023. december 15.

A pályaművek beadása: 2024. március 31.

Bírálat: 2024. június elejéig

További információ a pályázat benyújtásával kapcsolatosan itt kérhető:

Jancsár Péter

Telefon: +36309279022

E-mail: peter.jancsar@creaton.com

Pap Győző

Telefon: +36304708244

E-mail: gyozo.pap@creaton.com

A pályázáshoz szükséges dokumentumok és a pályázati kiírás itt elérhető!

Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben